Vervolg cursus fotografie – maandagavond

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/02/2018 - 18/06/2018
7:00 pm - 9:30 pm

Locatie
Studio PM Fotografie

Categorie

Vervolg cursus fotografie

In de Vervolg cursus fotografie natuurlijk de nodige aandacht voor de technieken in je camera. We kijken naar de effecten van ISO en gebruik van witbalans. Compositie – gebruik van lijnen en kleuren, maar ook licht. Hoe kijk je naar licht als fotograaf? Hoe gebruik je het in je beeld? Wat kun je met een ingebouwde flitser en wat niet?

Beelden en kijken

Als fotograaf is het belangrijk om te weten wat de camera kan. Nog belangrijker is het weten wat je wilt bereiken.

Daarom is er in deze cursus meer dan voldoende ruimte voor het zogenaamde beeld in je hoofd. Een ontdekkingstocht waar je interesse als fotograaf naar uitgaat. Niet alleen algemeenheden zoals mensen of natuur, maar juist de opbouw van het beeld. Wat boeit je aan beelden van anderen? Wat zou je graag zelf willen kunnen? Hoe bereik je de resultaten als je dit eenmaal weet?

Een rode draad door de lessen zijn je vorderingen aan de hand van een zelf gekozen thema. Door de focus op één onderwerp zie je de verbeteringen en je inzichten groeien. Elke les krijg je opdrachten waarmee je thuis aan de slag kan. Een combinatie van theorie en praktijk, waarbij je resultaten in latere lessen besproken worden. Als deelnemers leer je zo onderling ook van elkaar. Kom je misschien zelfs tot nieuwe inzichten en help je elkaar beter te worden.

Kortom niet een doorsnee cursus met theorie en luisteren. Maar een begeleide ontdekkingstocht naar beelden die je boeien en belangrijker: hoe je ze zelf kunt maken.

Informatie en inhoud

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten waarvan één excursie op een nader te bepalen locatie. De groep deelnemers is klein, zodat er voldoende ruimte is voor begeleiding en beantwoorden van individuele vraagstukken.

Start februari 2018

 • Verdieping Diafragma / Sluitertijd

  Bestaand licht (met ISO waarde)

  Kunstlicht (met cameraflitser)

  Kleurgebruik (met witbalans)

  Compositie

  Excursie

  Digitaal fotobewerken

  Sluiting

 • 26 februari

  12 maart

  26 maart

  16 april

  30 april

  12 mei

  28 mei

  18 juni

Resultaten van deelnemers zijn onder andere te vinden op de website voor de cursisten: capelle-fotografeert

Deze cursus / workshop heeft nog 3 van de 6 plaatsen vrij

Inschrijven

Boekingen zijn gesloten voor deze cursus/workshop.